Workum

Leuk dat u er bent!

Workum bekend als één van de Friese Elfsteden, fraai gelegen aan het IJsselmeer met alle accommodatie waar u als vakantieganger blij van wordt. U als toerist heeft legio mogelijkheden op het gebied van watersport: pleziervaart, zeilen, (kite)surfen, zwemmen en een potje baden. Voor de cultuursnuiver is Workum rijk aan historische gebouwen, musea zoals het Jopie Huisman museum, cultuur en natuur.

Bij een wandeling door het stadje kunt u kiezen voor een stadswandeling langs de vele oude gevels met rijk versierde ornamenten, overblijfselen uit de tijd dat Workum havenstad was aan de Zuiderzee. Of wanneer u door de Tillefonne loopt staat u met een paar stappen al in de mooie natuur.

Fiets en wandelroutes vanuit Workum zijn er genoeg, u kunt naar gelang het weer, richting water, dorpjes of bos en mocht u na een lange actieve dag weer in Workum aankomen, dan biedt  “de Merk”  met het mooiste plein van Friesland een aangename plaats om uit te rusten.

Ook is de middenstand in Workum goed vertegenwoordigd, aan de hand van deze uitgebreide plattegrond kunt u de diverse winkels op zoeken. Voor een plaats als Workum zal het winkelaanbod u zeker verrassen!!!

Oant sjen in Workum